Wesela

Hotel Łańcut zajmuje się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych.
Od wielu lat współpracujemy z parami, które przychodzą do nas marząc, aby właśnie ten dzień okazał się najpiękniejszym dniem w ich życiu i życiu gości. Krok po kroku wraz z Wami ustalamy każdy szczegół tego dnia, spełniając nawet najbardziej fantazyjne wyzwania. Nie boimy się oryginalnych pomysłów, chętnie podejmujemy się ich realizacji. Słuchamy Was i inspirujemy. Dodatkowe atrakcje to nie tylko magiczna dawka pozytywnej energii dla wszystkich Gości.
Zaplecze obiektu umożliwia organizację imprez nawet do 500 osób (sala balowa przedzielana mobilną ścianką, po podziale sala kameralna do 130 osób, sala większa od 150 do 300 osób - obie sale posiadają niezależne od siebie wejścia).
Nasze atuty to profesjonalna obsługa i wysoka jakość świadczonych usług. Zapewniamy bogate menu przy atrakcyjnej cenie. Istnieje również możliwość zamówienia dodatkowych usług, takich jak fontanna czekoladowa czy stół wiejski.
Informujemy, że w salach Hotelu Łańcut oraz przed obiektem Hotelu obowiązuje bezwzględny zakaz używania konfetti oraz innych środków powodujących zanieczyszczenia.
Propozycje menu
Przedstawiamy propozycje Menu Weselnego z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom dania mogą być modyfikowane i dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.
Równocześnie informujemy o możliwości indywidualnego przygotowania posiłków dietetycznych (wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych oraz innych). Wszystkie nieskonsumowane produkty są pakowane i wydawane Państwu Młodym po zakończeniu Wesela.
Toast winem musującym.
Bulion z pieczarkami / makaronem z ciasta szpinakowego
Krem borowikowy z chrupiącymi grzankami - dopłata 5 zł
Aksamitne kremy z warzyw – sezonowo (dyniowy / pomidorowy / z białych warzyw)
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Polędwiczka wieprzowa pieczona / Rolada drobiowa faszerowana
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym
Rolada schabowa z żurawiną
Filet z indyka w sosie na puree z selera
Indyk ze szparagami w sosie z białego wina
Zawijaniec z indyka z suszonymi pomidorami
Duet mięs pieczonych: rolada drobiowa / wieprzowa
Soczysty karczek wieprzowy w sosie pieczeniowym
Kotlet de volaille z masłem i pietruszką
Pieczeń z szynki w warzywach
Aromatyczna pieczeń wołowa z czosnkiem i rozmarynem - dopłata 5zł
Istnieje możliwość serwowania na półmiskach, do wyboru 3 rodzaje mięs lub w sposób mieszany: 1 porcja na talerzu, 1 na półmisku.
Panierowany filet z kurczaka ze szpinakiem
Roladki drobiowe faszerowane włoszczyzną / sos musztardowy /
Łódeczki drobiowe z warzywami
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Karkówka marynowana w ziołach
Rolada wołowa faszerowana
Kotlet Sobieski faszerowany warzywami lub pieczarkami
Pieczona szynka w sosie myśliwskim
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Goloneczki w sosie chrzanowym
Filet drobiowy faszerowany mozzarellą i suszonymi pomidorami
Policzki wołowe w jarzynach - dopłata 5 zł
Łosoś na szpinaku - dopłata 10 zł
Filet z dorsza smażony na maśle / blanszowane warzywa - dopłata 5 zł
Zupa zbójnicka
Ziemniaki puree
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Ziemniaki opiekane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Szyszki ziemniaczane
Kopytka
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Kapusta pekińska (kapusta, ogórek kiszony, czerwona cebula)
Surówka z białej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Wiosenna (sałata, rzodkiewka, ogórek, pomidor) - sezonowo
Seler z rodzynkami
Buraczki grubo krojone
Ćwikła
Mizeria (sezonowo)
Lody z musem malinowym
Panna-Cotta z owocami i gałką lodów
Deser truskawkowy z granadą i jogurtem / sezonowo/
Mus śmietankowy ze słonym karmelem
Creme brulee
Nuggetsy / frytki / surówka z marchewki
Pierogi ruskie z masłem
Naleśniki z serem lub nutellą
Barszcz czerwony z dodatkami; do wyboru dwa dodatki: kapuśniaczki / paszteciki / kebabiki / mini zapiekanki
Kwaśnica na żeberku
Flaczki z boczniaków
Wędliny
Deska serów
Galaretki drobiowe
Galaretki z łososiem
Mix rolad - szpinakowa / z kurczakiem / wegetariańska
Nuggetsy z dipem
Śliwki suszone owinięte boczkiem
Teriny drobiowe z róznymi farszami
Schab z musem chrzanowym
Mix tortilli
Sushi
Ryba marynowana (po grecku)
Pomidory koktajlowe z mini mozarellą
Pasztet w cieście francuskim z żurawiną
Faszerowana cukinia z musem chrzanowym
Kolorowe roladki naleśnikowe z różnymi farszami
Kąski z kurczaka w sezamie z sosem czosnkowym
Mini tatary (wołowe, z łososia, śledziowe)
Sałatka z owocami morza
Pstrąg faszerowany
Śledź w sosie tatarskim
Śledzie po węgiersku
Jajka faszerowane
Roladki z szynki faszerowane musem chrzanowym
Mix koreczków
Babeczki faszerowane różnymi farszami
W przypadku gdy nie jest zamawiany stół wiejski - mix wiejskich wędlin (kiełbasa, salceson, boczek)
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek konserwowy, cebula)
Pieczarkowo - porowa (pory, pieczarki, jajka, groszek)
Brokułowa (brokuły, jajka, groszek,ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajka, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony, cebula, jabłko)
Sałatka z ciecierzycą - układana (ciecierzyca, pomidory, ogórki, czerwona cebula, rzodkiewka, oliwki, ser feta, sos winegret)
Sałatka z melonem i rucolą - układana (rucola, melon, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, prażony słonecznik, sos miodowo-musztardowy)
Sałatka kalafiorowa – wegetariańska (kalafior, jajka, pomidory, kukurydza, migdały, sos jogurtowo - czosnkowy)
Sałatka z granatem – wegańska (mix sałat, owoce granatu, pomidor, cebula, mandarynki, sos winegret z miodem)
Mix sałat podawany z karmelizowaną gruszką i orzechami
Serwowane na stołach gości – 3 sałatki i 5 przekąsek.
Woda niegazowana z cytryną – karafka 1 l
Soki i Cola w karafkach - 1 l (na stołach Gości)
Pepsi, Mirinda, 7 UP (butelka 0,2 l szkło) – dopłata 9 zł
Woda gazowana i niegazowana (butelka 0,3 l szkło)
Napoje w butelkach mogą być w lodówce
Kremy sezonowe *
Kotlet z soczewicy z warzywami
Szaszłyki warzywne w marynacie ziołowej *
Tagiatelle ze szpinakiem
Faszerowana papryka z grzybami i ryżem *
Ser camembert z żurawiną
Risotto z warzywami *
Bakłażan pieczony z warzywami
Stek z dyni piżmowej z pesto i serem feta
Ser halloumi z grillowanymi warzywami
Świeże warzywa z dipami
Placki ziemniaczane/leczo warzywne
Cukinia zapiekana z warzywami *
* dania wegańskie 50 zł dopłata
Tort weselny, szyszka 1 na parę
do 100 os. - 1200 zł
powyżej 100 os. - 1 800 zł
Stół wiejski
do 100 osób – 3 000 zł
do 150 osób – 4 000 zł
do 200 osób – 5 500 zł
Udostępnienie ekranu oraz rzutnika - 150 zł
Obsługa stołu alkoholowego - 300 zł
Menu vegańskie oraz bezglutenowe - 50 zł / osoba
Cooler z lodem – 15 zł / szt
Roll bar z piwem – 450 zł / 30 l
Opakowania – 4zł / szt
Bufet wiejski
Udziec lub szynka kulka pieczone w całości
Kiełbasa wiejska
Kabanosy
Boczek wędzony
Studzienina
Ser smażony
Salceson
Proziaki
Ogórki kiszone
Sos chrzanowy
Mix pieczywa
Smalec staropolski w ziołach
Pasztet z wyselekcjonowanych kawałków mięs
Na ciepło:
Żurek
Pierogi ruskie
Żeberka w kapuście
Gołąbki
Poprawiny do indywidualnej wyceny, około 1/2 ceny przyjęcia weselnego.
W celu uzyskania szczegółowej oferty prosimy o kontakt pod nr tel. 17 225 29 48 lub 509 955 770, bądź za pośrednictwem poczty elektronicznej Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..