Wesela

Hotel Łańcut zajmuje się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych.

Od wielu lat współpracujemy z parami, które przychodzą do nas marząc, aby właśnie ten dzień okazał się najpiękniejszym dniem w ich życiu i życiu gości. Krok po kroku wraz z Wami ustalamy każdy szczegół tego dnia, spełniając nawet najbardziej fantazyjne wyzwania. Nie boimy się oryginalnych pomysłów, chętnie podejmujemy się ich realizacji. Słuchamy Was i inspirujemy. Dodatkowe atrakcje to nie tylko magiczna dawka pozytywnej energii dla wszystkich Gości.

Zaplecze obiektu umożliwia organizację imprez nawet do 500 osób (sala balowa przedzielana mobilną ścianką, po podziale sala kameralna do 130 osób, sala większa od 150 do 300 osób - obie sale posiadają niezależne od siebie wejścia).

Nasze atuty to profesjonalna obsługa i wysoka jakość świadczonych usług. Zapewniamy bogate menu przy atrakcyjnej cenie. Istnieje również możliwość zamówienia dodatkowych usług, takich jak fontanna czekoladowa czy stół wiejski.


Informujemy, że w salach Hotelu Łańcut oraz przed obiektem Hotelu obowiązuje bezwzględny zakaz używania konfetti oraz innych środków powodujących zanieczyszczenia.

Propozycje menu

Przedstawiamy propozycje Menu Weselnego z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom dania mogą być modyfikowane i dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Równocześnie informujemy o możliwości indywidualnego przygotowania posiłków dietetycznych (wegetariańskich, wegańskich, bezglutenowych oraz innych). Wszystkie nieskonsumowane produkty są pakowane i wydawane Państwu Młodym po zakończeniu Wesela.

Przywitanie
Staropolskie przywitanie chlebem i solą Państwa Młodych,
Toast dla Gości – lampka wina musującego.
Zupa - 1 do wyboru
Wiejski rosół z makaronem
Bulion z pieczarkami / makaronem z ciasta szpinakowego
Krem borowikowy z chrupiącymi grzankami
Aksamitne kremy z warzyw – sezonowo (dyniowy / pomidorowy / szparagowy)
Dania główne
Soczysty schab w sosie pieczeniowym (czysty / ze śliwką / z pieczarką)
Polędwiczki wieprzowe w sosie
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym
Rolada schabowa z żurawiną
Indyk ze szparagami w sosie z białego wina - dopłata
Zawijaniec z indyka z suszonymi pomidorami
Duet mięs pieczonych (rolada drobiowa / wieprzowa)
Soczysty karczek wieprzowy w sosie pieczeniowym
Kotlet de volaille z masłem i pietruszką
Pieczeń z szynki w warzywach

Istnieje możliwość serwowania na półmiskach, do wyboru 3 rodzaje mięs lub w sposób mieszany: 2 porcje na talerzu, 1 na półmiskach.
Kolacja I i II - do wyboru
Szaszłyk drobiowy z warzywami
Panierowany filet z kurczaka ze szpinakiem
Roladki drobiowe faszerowane włoszczyzną / sos musztardowy /
Łódeczki drobiowe z warzywami
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Karkówka marynowana w ziołach
Rolada wołowa faszerowana tradycyjnym farszem
Kotlet Sobieski faszerowany serem i pieczarkami lub warzywami
Pieczona szynka w jarzynach
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Policzki wołowe w jarzynach
Łosoś na szpinaku (dopłata 5 zł - porcja)
Filet z dorsza smażony na maśle / blanszowane warzywa /
Zupa zbójnicka
Dodatki skrobiowe do dań gorących (jedna propozycja do wyboru)
Ziemniaki z wody - sezonowo
Ziemniaki puree
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Ziemniaki opiekane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Szyszki ziemniaczane
Kopytka
Dodatki do dań warzywne na ciepło zamiast surówek
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Surówki (dwie do wyboru w salaterkach)
Surówka z marchewki
Kapusta pekińska
Surówka z białej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Wiosenna
Seler z rodzynkami
Buraczki grubo krojone
Ćwikła
Mizeria
Desery
Puchar lodów z owocami
Lody z musem malinowym
Panna-Cotta z owocami i gałką lodów
Deser truskawkowy z granadą i jogurtem / sezonowo/
Banoffee
Mus owocowy z kremem karmelowym
Mus śmietankowy ze słonym karmelem
Krem brulee
Trzecia kolacja
Żurek staropolski w chlebie
Barszcz czerwony z dodatkami; do wyboru dwa dodatki: kapuśniaczki / paszteciki / kebabiki / mini zapiekanki
Kwaśnica na żeberku
Zimna płyta serwowana na stole szwedzkim - do wyboru 10 pozycji
Mięsa pieczone
Wędliny
Deska serów
Galaretki drobiowe
Galaretki z łososiem
Mix rolad (serowe/ z kurczakiem / wegetariańskie)
Nuggetsy
Śliwki suszone owinięte boczkiem
Teriny drobiowe z róznymi farszami
Schab z musem chrzanowym
Mix tortilli
Ryba marynowana
Pomidory koktajlowe z mini mozarellą
Pasztet w cieście francuskim z żurawiną
Faszerowana cukinia z musem chrzanowym
Roladki naleśnikowe z różnymi farszami
Wrapy
Mini tatary (wołowe, z łososia, śledziowe)
Sałatka z owocami morza
Pstrąg faszerowany
Śledź w sosie tatarskim
Mix koreczków
Babeczki faszerowane

W przypadku gdy nie jest zamawiany stół wiejski - mix wiejskich wędlin (kiełbasa, salceson, boczek)
Sałatki serwowane na stołach szwedzkich – do wyboru 6 pozycji
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek konserwowy, cebula)
Pieczarkowo - porowa (pory, pieczarki, jajka, groszek)
Brokułowa (brokuły, jajka, groszek,ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajka, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony, cebula, jabłko)
Sałatka z ciecierzycą - układana (ciecierzyca, pomidory, ogórki, czerwona cebula, rzodkiewka, oliwki, ser feta, sos winegret)
Sałatka z melonem i rucolą - układana (rucola, melon, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, prażony słonecznik, sos miodowo-musztardowy)
Sałatka kalafiorowa – wegetariańska (kalafior, jajka, pomidory, kukurydza, migdały, sos jogurtowo - czosnkowy)
Sałatka z granatem – wegańska (mix sałat, owoce granatu, pomidor, cebula, mandarynki, sos winegret z miodem)
Mix sałat podawany z karmelizowaną gruszką i orzechami

Serwowane na stołach gości – 2 sałatki i 3 przekąski.
Napoje ciepłe i zimne (bez ograniczeń)
Stół kawowo - herbaciany
Woda niegazowana z cytryną – karafka 1l
Sok w dzbankach - 1l (na stołach Gości)
Pepsi Cola, Mirinda, 7 UP (butelka 0,2 l szkło), woda gazowana i niegazowana (butelka 0,3l szkło) w lodówce na sali
Dania wegetariańskie i wegańskie
Zupa z ciecierzycy ze świeżymi pomidorami gotowana na białym winie * Kremy sezonowe *
Kotlet z soczewicy z warzywami
Szaszłyki warzywne w marynacie ziołowej *
Bogracz wegetariański z cieciorką *
Faszerowana papryka z grzybami i ryżem *
Ser camembert z żurawiną
Risotto z warzywami *
Bakłażan pieczony z warzywami
Stek z dyni piżmowej z pesto i serem feta
Mix zielonych sałat skropiony octem balsamicznym *
Świeże warzywa z dipami
Pasztet z soczewicy *
Cukinia zapiekana z warzywami *

* dania wegańskie 50 zł dopłata
Ciasta i owoce
Owoce, ciasta, ciasteczka na stole szwedzkim
Tort weselny, szyszka 1 na parę
Na Państwa życzenie przygotujemy dodatkowo
  • Fontanna czekoladowa z dodatkami
    Do 100 os. - 1000 zł
    powyżej 100 os. - 1 500 zł

  • Stół wiejski
    do 100 osób – 2 000 zł
    do 150 osób – 3 000 zł
    do 200 osób – 4 000 zł

  • Udostępnienie ekranu oraz rzutnika - 100 zł
  • Lodówka na alkohol udostępniana na sali - 200 zł
  • Menu vegańskie oraz bezglutenowe - 50 zł / osoba
  • Kuler z lodem – 10 zł / szt
  • Roll bar z piwem – 350 zł / 30l


Bufet wiejski
Udziec lub szynka kulka pieczone w całości
Kiełbasa wiejska
Kabanosy
Boczek wędzony
Studzienina
Ser smażony
Salceson
Proziaki
Ogórki kiszone
Sos chrzanowy
Mix pieczywa
Smalec staropolski w ziołach
Pasztet z wyselekcjonowanych kawałków mięs


Na ciepło:
Żurek
Pierogi ruskie
Żeberka w kapuście

W celu uzyskania szczegółowej oferty prosimy o kontakt pod nr tel. 17 225 29 48 lub 509 955 770, bądź za pośrednictwem poczty elektronicznej Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..