Wesela

Hotel Łańcut zajmuje się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych.

Od wielu lat współpracujemy z parami, które przychodzą do nas marząc, aby właśnie ten dzień okazał się najpiękniejszym dniem w ich życiu i życiu gości. Krok po kroku wraz z Wami ustalamy każdy szczegół tego dnia, spełniając nawet najbardziej fantazyjne wyzwania. Nie boimy się oryginalnych pomysłów, chętnie podejmujemy się ich realizacji. Słuchamy Was i inspirujemy. Dodatkowe atrakcje to nie tylko magiczna dawka pozytywnej energii dla wszystkich Gości.

Zaplecze obiektu umożliwia organizację imprez nawet do 500 osób (sala balowa przedzielana mobilną ścianką, po podziale sala kameralna do 130 osób, sala większa od 150 do 300 osób - obie sale posiadają niezależne od siebie wejścia).

Nasze atuty to profesjonalna obsługa i wysoka jakość świadczonych usług. Zapewniamy bogate menu przy atrakcyjnej cenie. Istnieje również możliwość zamówienia dodatkowych usług, takich jak fontanna czekoladowa czy stół wiejski.


W związku z dużym obłożeniem terminów na Przyjęcia Weselne, uprzejmie informujemy o możliwości organizacji Wesela w naszym drugim lokalu, Hotelu Sezam Kraczkowa, położnym zaledwie 5 km od Łańcuta. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.


Propozycje weselnego menu

Szef kuchni przygotowuje dla wszystkich Gości dowolne potrawy z największą precyzją oraz wielkim kunsztem smakowym. Przedstawiamy poniżej propozycje weselnego menu z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Powitanie
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Toast winem musującym
Zupy
Wiejski rosół z makaronem
Bulion z pieczarkami / makaronem z ciasta szpinakowego
Krem borowikowy z grzankami
Krem z sezonowych warzyw (dyniowy / pomidorowy / szparagowy)
Danie główne
Soczysty schab w sosie pieczeniowym (czysty / ze śliwką / z pieczarką)
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym
Rolada schabowa z żurawiną
Pieczeń z szynki wieprzowej
Indyk ze szparagami w sosie z białego wina
Duet mięs pieczonych (rolada drobiowa / wieprzowa)
Kotlet de volaille / półmisek /
Udko z kaczki / półmisek /
Marynowane podudzia z kurczaka / półmisek /

Istnieje możliwość serwowania na półmiskach, do wyboru 3 rodzaje mięs.
Propozycje do wyboru - pierwsza i druga kolacja
Szaszłyk drobiowy z warzywami
Roladki drobiowe faszerowane włoszczyzną / sos musztardowy /
Łódeczki drobiowe z warzywami
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Karkówka marynowana w ziołach
Rolada wołowa faszerowana tradycyjnym farszem
Kotlet Sobieski faszerowany serem i pieczarkami lub warzywami
Pieczeń marynowana w warzywach
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Policzki wołowe w jarzynach
Łosoś na szpinaku / dopłata /
Ryba smażona na maśle / blanszowane warzywa /
Zupa zbójnicka
Dodatki skrobiowe do dań gorących (jedna propozycja do wyboru):
Ziemniaki z wody - sezonowo
Ziemniaki puree z koperkiem i masłem
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Ziemniaki opiekane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Szyszki ziemniaczane
Kopytka
Dodatki warzywne do dań na ciepło (zamiast surówek)
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Surówki (dwie do wyboru w salaterkach)
Surówka z marchewki
Kapusta pekińska
Surówka z białej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Wiosenna
Seler z rodzynkami
Buraczki grubo krojone
Ćwikła
Mizeria
Desery
Puchar lodów z owocami
Lody z musem malinowym
Panna-Cotta z owocami i gałką lodów
Deser truskawkowy z granadą i jogurtem / sezonowo/
Banoffee
Kolacja trzecia
Żurek staropolski w chlebku
Barszcz czerwony z dodatkami - do wyboru dwa dodatki (kapuśniaczki / paszteciki / kebabiki / mini zapiekanki)
Kwaśnica na żeberku
Zimna płyta – do wyboru 5 propozycji. Serwowana na stole szwedzkim - 10 pozycji.
Półmisek mięs pieczonych, wędlin
Sery
Galaretki drobiowe
Galaretki z łososiem
Mięsa w galarecie
Rolady serowe wegetariańskie
Rolada serowa z kurczakiem
Nuggetsy
Śliwki suszone w boczku
Teriny drobiowe
Schab z musem chrzanowym
Tortilla z kurczakiem i sałatą
Śledzie po staropolsku lub węgiersku
Ryba marynowana
Sałatki – do wyboru 3 rodzaje (serwowane na stołach gości). Serwowane na stole szwedzkim - 6 rodzajów.
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek konserwowy, cebula )
Pieczarkowo - porowa (pory, pieczarki, jajka, groszek)
Brokułowa ( brokuły, jajka, groszek, ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajka, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony, cebula, jabłko)
Sałatka z ciecierzycą - układana (ciecierzyca, pomidory, ogórki, czerwona cebula, rzodkiewka, oliwki, ser feta, sos winegret)
Sałatka z melonem i rucolą - układana ( rucola, melon, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, prażony słonecznik, sos miodowo-musztardowy)
Sałatka kalafiorowa – wegetariańska ( kalafior, jajka, pomidory, kukurydza, migdały, sos jogurtowo - czosnkowy)
Sałatka z granatem – wegańska (mix sałat, owoce granatu, pomidor, cebula, mandarynki, sos winegret z miodem)
Mix sałat podawany z karmelizowaną gruszką i orzechami
Napoje zimne i gorące (bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany
Woda gazowana 0,3L, niegazowana - dzbanek 1L
Soki pomarańczowy, sok jabłkowy - dzbanek 1L
Cola /PET 1L/
Napoje niegazowane owocowe 0,3L szkło
Pepsi Cola, Mirinda, 7 UP (butelka 0,2L szkło) – dopłata
Bufet wiejski
Udziec
Kiełbasa wiejska
Kabanosy
Boczek wędzony
Studzienina
Ser smażony
Salceson
Zając
Proziaki
Ogórki kiszone
Sos chrzanowy
Chleb wiejski
Smalec staropolski w ziołach
Pasztet z wyselekcjonowanych kawałków mięs

Na ciepło:
Żurek
Pierogi ruskie
Gołąbki
Żeberka w kapuście

Stół wiejski: do 100 osób – 1 800 zł, do 150 osób – 2 500 zł, do 200 osób - 3 500 zł
Stół obfitości
Roladki naleśnikowe w kilku odsłonach
Wrapy
Mini tatary - śledziowe, wołowe, z łososia
Sałatka z owocami morza
Pstrągi faszerowane
Śledź w sosie tatarskim
Mix koreczków
Pasztet w cieście
Deska serów
Półmisek wiejskich wędlin / kiełbasa, salceson, boczek
Mix sałatek porcjowych
Babeczki faszerowane
Udziec lub łosoś (do wyboru)

Dania na ciepło
Pierogi
Gołąbki
Mini szaszłyki
Drimstiki
Dania wegańskie i wegetariańskie
Zupa z ciecierzycy ze świeżymi pomidorami gotowana na białym winie *
Kremy sezonowe *
Kotlet z soczewicy z warzywami
Szaszłyki warzywne w marynacie ziołowej *
Bogracz wegetariański z cieciorką *
Faszerowana papryka z grzybami i ryżem *
Ser camembert z żurawiną
Risotto z warzywami *
Bakłażan pieczony z warzywami
Stek z dyni piżmowej z pesto i serem feta
Mix zielonych sałat skropiony octem balsamicznym *
Świeże warzywa z dipami
Pasztet z soczewicy *
Cukinia zapiekana z warzywami *

* - dania wegańskie
Pozostałe
Fontanna czekoladowa z dodatkami: do 100 os.- 1000 zł, powyżej 100 os. - 1 500 zł
Słodki stół: 15 zł /os.
Owoce, ciasta, ciasteczka na stoły, tort weselny, szyszka 1 na parę
Udostępnienie ekranu oraz rzutnika - 100 zł
Lodówka na alkohol udostępniana na sali - 200 zł
Menu wegańskie oraz bezglutenowe - 50 zł / osoba
Kuler z lodem – 10 zł / szt
Roll bar z piwem – 350 zł / 30l

Poprawiny do indywidualnej wyceny, maksymalnie 1/2 ceny przyjęcia weselnego.