Menu okolicznościowe

Przedstawiamy propozycje menu na przyjęcia okolicznościowe

Szef kuchni przygotowuje dla wszystkich Gości dowolne potrawy z największą precyzją oraz wielkim kunsztem smakowym. Przedstawiamy poniżej propozycje menu okolicznościowego z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Zupy - 12 zł
Wiejski rosół z makaronem
Bulion z pierożkami w cieście szpinakowym z mięsem
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym + 3 zł
Krem z sezonowych warzyw szparagowy / dyniowy
Krem brokułowy z kwaśną śmietaną i prażonymi migdałami
Danie główne - 30 zł
Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Indyk w sosie z białego wina
Królewska rolada z dwóch rodzajów mięs
Duet mięs pieczonych *roladki drobiowe - (nadziewane szpinakiem i pomidorami suszonymi) , *wieprzowe - (nadziewane farszem mięsnym)
Schab po królewsku w sosie na białym winie z rodzynkami
Rolada schabowa z żurawiną w sosie żurawinowo-winnym
Schab marynowany do wyboru (faszerowany śliwką, pieczarką, mięsem mielonym, szpinakiem) lub czysty
Dodatki do dań gorących (jedna propozycja do wyboru)
Ziemniaki z wody - sezonowo
Ziemniaki puree
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Kopytka
Ziemniaki opiekane
Ryż
Kulki ziemniaczane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Dodatki warzywne do dań na ciepło – zamiast surówek
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Surówki (dwie do wyboru w salaterkach)
Surówka z marchewki
Surówka z białej kapusty
Kapusta pekińska
Surówka z czerwonej kapusty
Wiosenna
Seler z rodzynkami
Buraczki grubo krojone
Ćwikła
Mizeria
Desery - 15 zł
Puchar lodów z owocami
Lody z musem malinowym
Panna- Cotta z owocami i bitą śmietaną
Szarlotka z gałką lodów podana na ciepło
Banoffe
Deser truskawkowy z granadą i jogurtem / sezonowo /
Propozycje na dodatkową kolację - 25 zł
Łosoś na parze + 10 zł
Roladka drobiowa ze szpinakiem
Filet drobiowy w jarzynach
Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Pulpeciki z indyka w sosie
Kotlet gospodarza przyprawiony boczkiem
Roladki wieprzowe nadziewane kaszą gryczaną w sosie własnym
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Pieczeń marynowana w warzywach i przyprawach duszona staropolskim zwyczajem
Kotlet Sobieski faszerowany serem i pieczarkami lub serem i warzywami
Schab w otoczce z kapusty włoskiej
Zupa zbójnicka

Strogonow - 15zł
Bogracz - 15zł
Barszczyk z dodatkami (paszteciki, kapuśniaczki, paluszki) - 15 zł
Żurek po staropolsku - 15 zł
Zimna płyta - 30 zł (do wyboru 3 propozycje)
Półmisek mięs pieczonych, wędlin
Sery
Galaretki drobiowe
Galaretki z łososiem
Mięsa w galarecie
Rolady serowe wegetariańskie
Rolada serowa z kurczakiem
Nuggetsy
Śliwki suszone w boczku
Teriny drobiowe
Schab z musem chrzanowym
Tortilla z kurczakiem i sałatą
Śledzie po staropolsku lub węgiersku
Ryba marynowana
Sałatki (dwa rodzaje do wyboru)
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka z serem feta w sosie ogrodowym
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek, cebula)
Pieczarkowo-porowa (pory, pieczarki, jaja, kukurydza, groszek)
Brokułowa (brokuły, jajka, groszek, ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Chrzanowa (chrzan, kukurydza, jajka, seler marynowany)
Paprykowa (papryka konserwowa, ogórek konserwowy, jaja, kukurydza, ser żółty, szynka, sos majonezowo-jogurtowy, ryż lub pieczarki)
Koktajlowa (sałata, papryka, czerwona cebula, fasola, pomidory, filet w sezamie)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajko, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony,cebula, jabłko)
Sałatka meksykańska (pędy bambusa, ser żółty, fasola czerwona, sos meksykański)
Śledziowa (śledzie solone, seler naciowy, fasolka szparagowa, pomidory, cebula, jabłka)
Sałatka ryżowa (makaron ryżowy, ogórek świeży, papryka, fasolka szparagowa, pędy bambusa, jajka, majonez)
Sałatka z granatem (sałata pekińska, pory, groszek, jajka, kurczak, granat)
Sałatka z gruszką (mix sałat, pomidorki koktajlowe, bryndza, gruszka, orzechy, sos winegret)
Napoje zimne i gorące (bez ograniczeń) - 25 zł
Stół kawowo-herbaciany
Woda gazowana, niegazowana (podawana z cytryną i miętą)
Soki (pomarańczowy, jabłkowy)
Cola (w pet 1L)
Dodatkowo proponujemy
Cola, Mirinda, 7UP w butelkach 0,25 ml – 5 zł wg zużycia
Tort – do indywidualnej wyceny
Ciasta i ciasteczka na stoły, owoce – 20 zł/os.
Szyszka 20 zł/sztuka

Przystawka w cenie 20 zł/sztuka:
- Kolorowe roladki z ciasta naleśnikowego z serem fetta, chorizo, papryką z sosem czosnkowym
- Pasztet z dziczyzny w cieście francuskim z musem żurawinowym
- Babeczki faszerowane serem, łososiem lub szynką parmeńską z kaparami
- Sałatka śródziemnomorska z kaczką
- Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem z pomidorkami koktajlowymi

Ciasto własne – opłata talerzykowa 5 zł / osoba