Menu okolicznościowe

Przedstawiamy propozycje menu na przyjęcia okolicznościowe

Szef kuchni przygotowuje dla wszystkich Gości dowolne potrawy z największą precyzją oraz wielkim kunsztem smakowym. Przedstawiamy poniżej propozycje menu okolicznościowego z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Zupy - 18 zł
Wiejski rosół z makaronem
Bulion z pieczarkami/makaronem z ciasta szpinakowego
Krem borowikowy z chrupiącymi grzankami - dopłata
Aksamitne kremy z sezonowych warzyw (szparagowy / dyniowy /pomidorowy)
Danie główne - 35 zł z dodatkiem skrobiowym i surówkami
Soczysty schab w sosie pieczeniowym: czysty / ze śliwką / z pieczarkami
Polędwiczki wieprzowe w sosie
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym
Rolada schabowa z żurawiną
Aromatyczna pieczeń wołowa z czosnkiem i rozmarynem - dopłata
Indyk ze szparagami w sosie z białego wina
Zawijaniec z indyka z suszonymi pomidorami
Duet mięs pieczonych: rolada drobiowa / wieprzowa
Soczysty karczek wieprzowy w sosie pieczeniowym
Kotlet de volaille z masłem i pietruszką
Dodatki do dań gorących (jedna propozycja do wyboru)
Ziemniaki z wody - sezonowo
Ziemniaki puree
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Kopytka
Ziemniaki opiekane
Ryż
Kulki ziemniaczane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Dodatki warzywne do dań na ciepło – zamiast surówek
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Surówki (dwie do wyboru w salaterkach)
Surówka z marchewki
Surówka z białej kapusty
Kapusta pekińska
Surówka z czerwonej kapusty
Wiosenna
Seler z rodzynkami
Buraczki grubo krojone
Ćwikła
Desery - 25 zł
Puchar lodów z owocami
Lody z musem malinowym
Panna-Cotta z owocami i bitą śmietaną
Szarlotka z gałką lodów podana na ciepło
Banoffe
Deser truskawkowy z granolą i jogurtem / sezonowo /
Propozycje na dodatkową kolację - 35 zł
Szaszłyk drobiowy z warzywami
Panierowany filet z kurczaka ze szpinakiem
Roladki drobiowe faszerowane włoszczyzną / sos musztardowy /
Łódeczki drobiowe z warzywami
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Karkówka marynowana w ziołach
Rolada wołowa faszerowana tradycyjnym farszem
Kotlet Sobieski faszerowany pieczarkami lub warzywami z serem
Pieczona szynka w jarzynach
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Policzki wołowe w jarzynach
Łosoś na szpinaku - dopłata
Filet z dorsza smażony na maśle / blanszowane warzywa /
Zupa zbójnicka

Strogonow - 25zł
Bogracz - 25zł
Barszczyk z dodatkami (paszteciki, kapuśniaczki, paluszki ) - 20 zł
Żurek po staropolsku - 20 zł
Zimna płyta - 45 zł (do wyboru 3 propozycje)
Półmisek mięs pieczonych, wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Galaretki z łososiem
Mix rolad serowych
Nuggetsy
Teriny drobiowe
Schab z musem chrzanowym
Mix tortilli
Śledzie w sosie tatarskim
Ryba marynowana
Śliwki suszone owinięte boczkiem
Sałatki (dwa rodzaje do wyboru)
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek, cebula)
Pieczarkowo-porowa (pory, pieczarki, jaja, kukurydza, groszek)
Brokułowa (brokuły, jajka, groszek, ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Chrzanowa (chrzan, kukurydza, jajka, seler marynowany)
Paprykowa (papryka konserwowa, ogórek konserwowy, jaja, kukurydza, ser żółty, szynka, sos majonezowo-jogurtowy, ryż lub pieczarki)
Koktajlowa (sałata, papryka, czerwona cebula, fasola, pomidory, filet w sezamie)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajko, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony,cebula, jabłko)
Sałatka meksykańska (pędy bambusa, ser żółty, fasola czerwona, sos meksykański)
Śledziowa (śledzie solone, seler naciowy, fasolka szparagowa, pomidory, cebula, jabłka)
Sałatka ryżowa (makaron ryżowy, ogórek świeży, papryka, fasolka szparagowa, pędy bambusa, jajka, majonez)
Sałatka z granatem (sałata pekińska, pory, groszek, jajka, kurczak, granat)
Sałatka z gruszką (mix sałat, pomidorki koktajlowe, bryndza, gruszka, orzechy, sos winegret)
Napoje zimne i gorące (bez ograniczeń) - 25 zł
Stół kawowo-herbaciany
Woda gazowana, niegazowana
Sok
Dodatkowo proponujemy
Cola, Mirinda, 7UP w butelkach 0,25 ml – 5 zł wg zużycia
Tort – do indywidualnej wyceny
Ciasta i ciasteczka na stoły, owoce – 30 zł/os.
Szyszka 25 zł/sztuka

Przystawka w cenie 25 zł/sztuka:
- Kolorowe roladki z ciasta naleśnikowego z serem fetta , chorizo , papryką z sosem czosnkowym
- Pasztet z dziczyzny w cieście francuskim z musem żurawinowym
- Babeczki faszerowane serem,łososiem lub szynką parmeńską z capparami
- Sałatka śródziemnomorska z kaczką – dopłata 5 zł
- Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem z pomidorkami koktajlowymi


Ciasto własne/Tort własny – opłata talerzykowa 5 zł / osoba
Pozostałe informacje

Dzieci do lat 3 – bezpłatnie. Nie otrzymują dań gorących , tylko zupę. Do siedzenie otrzymują krzesełka do karmienia.

Dzieci od 3 do 8 lat – 1/2 ceny. Otrzymują 1/2 porcji.

Nie skonsumowane produkty zostają Państwu spakowane. Napoje, dekoracje kwiatowe i inne pozostają własnością lokalu.

Przy mniejszych imprezach okolicznościowych od godziny 23:00 pobieramy opłatę za pracę kelnera 30 zł / godzina.