Wesela

Hotel Łańcut zajmuje się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych.

Od wielu lat współpracujemy z parami, które przychodzą do nas marząc, aby właśnie ten dzień okazał się najpiękniejszym dniem w ich życiu i życiu gości. Krok po kroku wraz z Wami ustalamy każdy szczegół tego dnia, spełniając nawet najbardziej fantazyjne wyzwania. Nie boimy się oryginalnych pomysłów, chętnie podejmujemy się ich realizacji. Słuchamy Was i inspirujemy. Dodatkowe atrakcje to nie tylko magiczna dawka pozytywnej energii dla wszystkich Gości.

Zaplecze obiektu umożliwia organizację imprez nawet do 500 osób (sala balowa przedzielana mobilną ścianką, po podziale sala kameralna do 130 osób, sala większa od 150 do 300 osób - obie sale posiadają niezależne od siebie wejścia).

Nasze atuty to profesjonalna obsługa i wysoka jakość świadczonych usług. Zapewniamy bogate menu przy atrakcyjnej cenie. Istnieje również możliwość zamówienia dodatkowych usług, takich jak fontanna czekoladowa czy stół wiejski.

Dla klientów organizujących przyjęcia weselne w niedziele przewidujemy atrakcyjne rabaty.


W związku z dużym obłożeniem terminów na Przyjęcia Weselne w roku 2018, uprzejmie informujemy o możliwości organizacji Wesela w naszym drugim lokalu, Hotelu ** Sezam Kraczkowa, położnym zaledwie 5 km od Łańcuta. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.


Propozycje weselnego menu

Szef kuchni przygotowuje dla wszystkich Gości dowolne potrawy z największą precyzją oraz wielkim kunsztem smakowym. Przedstawiamy poniżej propozycje weselnego menu z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Powitanie
Lampka wina musującego
Zupy
Wiejski rosół z makaronem
Krem kurkowy z grzankami
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem szparagowy z dodatkiem zielonych szparag w kąpieli maślanej podany z grzanką
Rosół królewski (warzywa i mięso) - dopłata
Krem brokułowy z kwaśną śmietaną i prażonymi migdałami
Bulion z pierożkami w cieście szpinakowym z mięsem
Krem dyniowy z pestkami dyni
Dania główne
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym (za dopłatą)
Indyk w sosie z białego wina
Karczek pieczony w sosie
Warkocz z polędwiczki wieprzowej (za dopłatą)
Królewska rolada z dwóch rodzajów mięs
Duet mięs pieczonych (roladki drobiowe - nadziewane szpinakiem i pomidorami suszonymi, wieprzowe - nadziewane farszem mięsnym)
Schab po królewsku w sosie na białym winie z rodzynkami
Rolada schabowa z żurawiną w sosie żurawinowo-winnym
Schab marynowany do wyboru (faszerowany śliwką, pieczarką, mięsem mielonym, szpinakiem) lub czysty
Pieczeń z młodego byczka - dopłata
Schab faszerowany kurczakiem
Dodatki do dań gorących (jedna propozycja do wyboru)
Ziemniaki z wody
Ziemniaki puree
Ryż z warzywami
Kasza staropolska
Kluski śląskie
Kopytka
Ziemniaki puree z koperkiem i masłem (sezonowo z wody)
Makaron penne z masłem czosnkowym
Ziemniaki opiekane
Ryż
Kulki ziemniaczane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Dodatki warzywne do dań na ciepło (zamiast jednej surówki)
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Surówki (trzy rodzaje do wyboru)
Marchewka (z chrzanem lub jabłkiem)
Biała kapusta
Kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą
Z czerwonej kapusty
Ogórki, czerwona cebula i pomidory
Wiosenna (sałata, pomidor, ogórek, papryka, cebula)
Seler z rodzynkami
Kiszona kapusta
Buraczki (grubo krojone)
Ćwikła
Mizeria z ogórków
Desery
Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
Lody śmietankowe podane z gorącym musem malinowym
Rolada lodowa serwowana z owocami i bitą śmietaną
Smażona gruszka z lodami w sosie czekoladowym
Panna cotta z owocami i bitą śmietaną
Mus z ciemnej czekolady w sosie wiśniowym
Jabłko księżnej (w kremie waniliowym)
Ciasto owocowe z truskawkami – Truskawkowe Pole
Ciasto owocowe z aksamitnym kremem serowym
Szarlotka z gałą lodów podana na ciepło
Sałatka owocowa z orzechami
Dania gorące podawane podczas przyjęcia I i II Kolacja (dwie z propozycji do wyboru wraz z dodatkami do dań gorących)
Miruna w sosie porowym
Łosoś na parze (dopłata)
Roladka drobiowa ze szpinakiem
Kurczak po cygańsku
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Udziec pieczony (serwowany z kaszą i kapustą zasmażaną)
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Kotlet gospodarza przyprawiony boczkiem
Roladki wieprzowe nadziewane kaszą gryczaną w sosie własnym
Pulpeciki w sosie myśliwskim
Sakiewka wieprzowa ze śliwką w sosie własnym
Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
Zupa zbójnicka
Pieczeń marynowana w warzywach i przyprawach duszona staropolskim zwyczajem
Filet drobiowy w jarzynach
Kotlet Sobieski faszerowany serem i pieczarkami lub serem i warzywami
Schab w otoczce z kapusty włoskiej
III Kolacja
Żurek staropolski (w chlebie)
Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki, sakiewki, paluszki, pierożki smażone)
Zimna płyta – do wyboru 5 propozycji
Półmisek mięs pieczonych, wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Śledzie w sosie tatarskim
Ryba marynowana w jarzynach
Indyk faszerowany z suszonymi pomidorami i porem
Roladki serowe wegetariańskie
Galaretki z łososiem
Galaretki wieprzowa
Ruloniki z szynki z nadzieniem serowo - warzywnym
Rolada szpinakowa faszerowana serem i łososiem
Wrapy z kurczakiem i sałatą

Jedną propozycje z zimnej płyty można zamienić na:
-nuggetsy lub śliwki suszone owinięte boczkiem na ciepło
Sałatki - 3 rodzaje do wyboru
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka z serem feta w sosie ogrodowym
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek, cebula)
Pieczarkowo-porowa (pory, pieczarki, jaja, kukurydza, groszek)
Brokułowa (brokuły, jajka, groszek, ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Chrzanowa (chrzan, kukurydza, jajka, seler marynowany)
Paprykowa (papryka konserwowa, ogórek konserwowy, jaja, kukurydza, ser żółty, szynka, sos majonezowo -jogurtowym, ryż lub pieczarki)
Koktajlowa (sałata, papryka, czerwona cebula, fasola, pomidory, filet w sezamie)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajko, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony,cebula, jabłko)
Sałatka szwabska (ziemniaki, ogórek, szynka, majonez)
Sałatka meksykańska (pędy bambusa ,ser żółty, fasola czerwona, sos meksykański)
Śledziowa (śledzie solone, seler naciowy, fasolka szparagowa, pomidory, cebula, jabłka)
Sałatka ryżowa (makaron ryżowy, ogórek świeży, papryka, fasolka szparagowa, pędy bambusa, jajka, majonez)
Sałatka z granatem (sałata pekińska, pory ,groszek, jajka, kurczak, granat)
Sałatka z gruszką (mix sałat, pomidorki koktajlowe, bryndza, gruszka, orzechy, sos winegret)
Owoce
Mix
Napoje zimne i gorące (bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany
Woda gazowana, niegazowana (podawana z cytryną i miętą)
Soki (pomarańczowy, jabłkowy)
Pepsi (w pet 1L)
Napoje owocowe
Dodatkowo proponujemy

Bufet staropolski (15 zł/osoba) - Udziec, Kiełbasa Wiejska, Boczek wędzony, Schab pieczony, Karkówka pieczona, Szynka wiejska, Żeberka w kapuście, Salceson wiejski, Pasztet mięsny, Żurek, Pierogi smażone, Smalec staropolski w ziołach i ogórek kwaszony, Dramstiki z kurczaka na ciepło, Sosy: chrzanowy, tzatziki, tatarski, Chleb wiejski

Bufet śródziemnomorski (15 zł/osoba) - Łosoś faszerowany szpinakiem, Wędzone ryby: pstrąg, sandacz, Kalmary faszerowane diabelskim ryżem, Cocktail z krewetek, Krewetki królewskie podane na sałacie lodowej z sosem winegret, Pieczywo mieszane

Cola, Fanta, Sprite w butelkach 0,2 – dopłata 5 zł/osoba

Ciasta i ciasteczka na stoły + szyszki + tort (1 na parę) – 25 zł/osoba

Fontanna czekoladowa z dodatkami – do 100 os.: 700 zł, powyżej 100 os.: 1.200 zł